Nytt prosjekt!

Nytt prosjekt: “Parasosial”
I går (onsdag 23.nov.) var en full skrivedag! Sebastian H. Fosse og jeg er i gang med et nytt Pangea Produksjoner-prosjekt.

Hva handler Parasosial om?

En mann kledd i grå joggebukse og t-skjorte sitter midt på scenen. På hodet har han en papirpose. Papirposen har ikke noe ansikt annet enn to svarte øyne. Han har ikke noe utrykk og ingen identitet. I midten av rommet står en gammeldags tv-boks og spraker. Til samme tid hver dag skrur TV-en seg på og sender et talkshow med en livlig talkshow-vert. Dagene går og mannen med papirposen gjør ikke annet enn å eksistere, men når talkshowet skrus på, er han som klistret ved TV-skjermen. Han føler seg sett av talkshow-verten. Han føler han har noen som kommer hjem til ham og prater. Noen å ha kontakt med! - Som en venn… 

Papirposemannen går aldri ut. Hans eneste kobling til omverdenen er et talkshow, og det eneste andre menneske han har en kobling med, er talkshow-verten. I løpet av stykket blir vi med på denne mannens reise inn i en gradvis voksende vrangforestilling. Han skaper et parasosialt forhold til talkshow-verten, der han forestiller seg at de er bestevenner. Talkshow-verten snakker mer og mer direkte til mannen, og forteller han hva han må gjøre for at de fortsatt skal være venner….

I dette prosjektet vil vi sette fokus på mental helse i samfunnet. Ensomhet, isolasjon og depresjon, er begreper vi alle kjenner godt. Alle har kjent på det, men noen har kjent på det i større grad enn andre. Noen blir så oppslukt av dette mørket at de ikke finner lyset igjen. Og ingen kan heller hjelpe dem hvis vi ikke ser dem, og ikke engang vet at de finns…

I denne forestillingen har hovedkarakteren blitt så oppslukt i en tv-personlighet at han ikke lenger forstår at de ikke kjenner hverandre. Dette er et tema vi har valgt å belyse etter å ha lest flere artikler om mennesker som har isolert seg over så lang tid at de har blitt overbevist om at de er f.eks gift med en kjendis. Det finnes historier fra mange ulike kjendiser om forfølgere som oppsøker dem fordi de tror at de har et forhold. I denne forestillingen skal vi se på hvordan en vrangforestilling kan ta over virkeligheten til et menneske, uten å fordømme dem som gale, eller fortapte. Vi skal se på årsakene. - På hvordan isolasjon og mangel på sosial stimulans kan ødelegge et menneske. 

Forestillingen produseres av teaterkompaniet Pangea Produksjoner

Hvem er Pangea Produksjoner?

Hvem er Pangea Produksjoner? Pangea var et superkontinent som eksisterte for omkring 300 millioner år siden, før kontinentalplatene begynte å drifte fra hverandre, og ble til kontinentene slik vi kjenner dem i dag. Pangea eksisterte bare et lite øyeblikk i geologisk tid, men det har satt spor i alt liv vi kjenner i verden. I våre produksjoner skal alle individer få opplevelsen av å være sammen som én superenhet, om så bare for et lite øyeblikk, for det kan sette dype spor i alt som skjer etterpå. Selv om kontinentalplatene fremdeles drifter fra hverandre, ønsker vi at alle verdens mennesker kan knyttes nærmere i fellesskap gjennom kunsten vi skaper.


Pangea Produksjoner er et teaterkompani som ble dannet av kull 12 ved Nord Universitet i 2020. Vi er 18 medlemmer, og lager produksjoner med hele gjengen og i mindre konstellasjoner. Siden oppstarten har Pangea Produksjoner reist rundt i Norge med avgangsforestillingen “Selskapsdyret” fra Nord Universitet , spilt en rekke forestillinger under Oslo Fringe høsten 2021, gjennomført forprosjektet “Mens de voksne drikker kaffe” for ungdomsskoleelever, som fortsatt er under utvikling, samt produsert forestillingen “Lugging gir frispark” som skal spilles for barn i Oslo og Lillestrøm i 2022. Vi prøver å gjøre det meste selv- administrasjon, musikkomponering og utvikling av tekst og det sceniske materialet.
Med 18 ulike hoder og hjerter slår vi oss sammen og deler på de ressursene vi har for å skape kunst som kan treffe dypt og bredt.  

Forrige
Forrige

Julestemning

Neste
Neste

Buskerud-trampetten