Halloween

I år har jeg feiret Halloween på helt nye steder. Nei, jeg har ikke vært på noen Halloween-fest, for med så mye markering som jeg har hatt i år, så orker jeg ikke fest i tillegg. Halloween er selvfølgelig for alle aldre, men jeg tror det er aller viktigst for barna. For dem er det noe spennende som skjer! Det er kostymer, leker, godteri og halloweenfest med venner! … Men ikke alle blir invitert til en halloweenfest “med venner”. Noen sitter alene på en sånn kveld, og kjenner det som en stor sorg. Derfor er det ekstra viktig at fritidstilbudene stiller opp også når det gjelder Halloween. Alle skal få føle at de har vært med på Halloween, og ingen skal sitte alene.

For tiden er jeg utplassert i praksis på Gjerdrum kulturskole, for å jobbe med teaterklassene der. På Gjerdrum pyntet vi bygget fullt med pynt og lekte skumle leker i kostymer. Vi hadde også åpen time så foreldre fikk sett noen halloween-øvelser som vi hadde forberedt.

For tiden jobber jeg også i Oslo Turnforening. Der ble det pyntet i hele bygget i halvannen uke og alle trenere og turnere hadde det gøy med nye kostymer for hver dag. På selve Halloween var det få som møtte opp på trening. På det fleste partier var det kun én utøver. Men nettopp derfor der det viktig å holde trening. For den éne utøveren skal ha en sykt kul kveld sammen med oss på trening, og ikke føle seg alene eller utestengt. Det kan være forskellige årsaker til at de var der i stedet for på en Halloweenfest. Det er umulig å vite. Men det vi vet, er at vi voksne kan bygge happeninger rundt sånne dager for å passe på at alle barn får en fin kveld uansett hvor de er.

Forrige
Forrige

Førjulstid

Neste
Neste

Arbeidshelg